luni, 29 aprilie 2013

CAFEA CU AROMĂ DE DRAGOSTE




     
      Te aștept ca pe un răsărit de viață nouă cu albăstrele în priviri și cu macii iubirii pictați pe buze!
      Primăvara iubirii este eternă!  Pentru cei care vor să măture indiferența și lacrimile le spun că iubirea își răspândește miresmele ei  în zi de zi! În dragoste este mai frumos să iubești decât să fii iubit fiindcă este mai sigur! Dar câți înțeleg ?
         Dragostea adevarată nu ține cont de ceea primești ci de ceea ce dăruiești. Iubirea adevarată e constantă și nu se măsoară în cât și cum îți dăruiește celălalt, ea nu se schimbă de la o zi la alta. Cine are sentimente doar pentru o zi sau doar dacă i se răspunde iubirii suferă desigur de un sentimentalism idilic, egoist.
         Pictez cu petale de cireș iubirea! Mă îmbrac cu rochița mea de crinolina albă parfumată cu vise. 
E minunat să iubești. Iubirea e cel mai de preț dar pe care-l putem oferi. E groaznic însă să te prefaci că iubesti! E groaznic să aștepți mereu să ți se dăruie câte ceva, mai ales în iubire....Cred că un asemenea suflet are atitudinea unui cerșetor ...
         Ia trenul speranței și stai în așteptarea iubirii! Nu uita să îți iei biletul pe care scrie răbdare și adună în scioca inimii toată dragostea din lanul cu macii dorului ca să ai ce dărui atunci când ea se va cuibări în suflet!
         Privește întotdeauna înspre cel de lângă tine și nu înspre tine! Atunci și numai atunci vei observa ceea ce până ieri nu ai văzut!  Eșarfa iubirii este utilă doar când este luată de la ochi! Nu fă economie de dragoste, bunătate și dăruire! 
           Viața este făcută din milioane de clipe. Fiecare clipă este esențială fiindcă este irepetabilă.Nu fă risipă de clipe. Economia este bună în răutate, rea credința și judecăți! În rest ceea ce nu dăruiești se numește pagubă! Nu numai că te pagubesti pe tine, dar îi pagubesti și pe cei din jurul tău! Dăruiește un zâmbet și dragoste chiar dacă nu le primești înapoi.Nici nu aștepta! Că iubirea nu este un târg unde se fac schimburi ca în epoca primitivă. Dăruiește și atât !
           În iubire cu cât dăruiești mai mult cu atât primești mai mult! Așa este matematica Lui Dumnezeu pe care specialiștii în economie și finanțe nu o înțeleg oricâte calcule ar face! 
         Acum mă reîntorc să îmi beau cafeaua cu aromă de dragoste, stele și așteptare! 
         În timp ce zâmbesc clipelor număr stelele din cafea. Da stelele! Va veți întreba cum de sunt stele în cafeaua mea de dimineață când ele se văd doar seara. Cafeaua mea însă este plină de stelele bucuriei și viselor de dragoste! Le prețuiesc fiindcă îmi sunt dragi și fiecare clipă care trece mă apropie mai mult de dragostea pe care o aștept! Gustul și aroma unei astfel de cafele o savurează doar cei care iubesc cu toată inima! 
       Credința găsește soluții. Necredința se scuză!
 Te aștept cu dragoste, dragostea mea !