miercuri, 3 aprilie 2013

PRIETENII TĂI ÎNGERII


          
         Dăruieste-ţi  sufletul tuturor fără condiţii ! Fii însă cu ochii larg deschişi că printre cei cărora le dăruiesti sufletul tău, s-ar putea să fie şi  cei care ţi-l resping cu sau fără motiv, sau mai rău vor încerca să te păteze cu smoală . 
Nu te întrista. Îngerii tăi întotdeauna veghează şi te vor ţine pe aripile lor înălțându-ţi zborul. Ei nu te părăsesc,nu trădează, nu clevetesc ,nu pun întrebări .Ei îţi sunt doar alături și te iubesc cu tot ceea ce eşti. Haina lor va fi întotdeauna imaculată. Ai grijă să nu îi ignori şi  să nu îi rătăcești prin vreun colţişor de suflet.
          În credincioşia lor ei te așteaptă cu răbdare până când vrei să îi vezi şi  atunci îţi dăruiesc şi mai multă dragoste şi se bucură de regăsire! 
          Îngerii există ! Deschide-ţi ochii inimii ! Ei întotdeauna văd şi ştiu cel mai bine.
          Inima ta ştie şi îi va recunoaşte!

LA MODĂ ?





               
          Nu știu de ce marea majoritate a oamnilor își doresc să fie la modă.
 La modă în vestimentație, la modă în amenajări interioare, la modă în alegeri, la modă în politică fiindcă nu se știe care dintre ei vor veni rușii sau americanii, la modă în bunuri de larg consum, chiar dacă nu au trebuință de marea majoritate dintre ele se achiziționează în neștire, la modă în alegerea unui automobil , chiar dacă  împrumuturile în bănci sunt pentru trei generații, la modă în alegerea unei școli , ea trebuie să fie neapărat de elită fiindcă la sate nu se mai face școală și nu mai există nici un domn Trandafir, la modă în dragoste. 
         A ajuns oare moda și în dragoste?  Pesemne ca da.Nu se mai iubește cu sufletul , cu întreaga ființă ci cu tot ceea ce înseamnă carduri bancare , cumetrii, nepotisme și multe astfel de lucruri care îndeplinesc condițiile unora în a-și găsi un partener sau o parteneră. Numai că după ce trece moda rămâne moda regretului, a suferinței, a lacrimilor , a psihologilor și dintr-o dată tot ceea ce au crezut a le fi de folos și la modă  îi aruncă pe unii în valea umbrei morții!  În această vale care ajuns să fie și ea modă.
        Un singur lucru este uitat de cei care creează moda , dar și de cei care și-o însușesc cu atâta ușurință. Că Dumnezeu ne-a creat cu un suflet , cea mai mare comoară a ființei noastre. Și sufletul nu este la modă. ”Si ce-i folosește unui om să câștige toată lumea dacă-și pierde sufletul?” Marcu 8;36
               Așa cum frumusețea se află în ochii celui care privește, tot așa și sufletul fiecăruia este un unicat , un mărgăritar de mare preț și el poartă amprenta cerului, al creatorului.
Din păcate moda trece, se repetă, este schimbătoare și ceea ce astăzi este la modă peste noapte s-ar putea să nu mai fie. Un veșmânt la modă incluzând tot ceea ce cred unii că le bucură sufletul  devine în mod  neprevăzut și neașteptat o povară  care îi  îmbracă cu haina jalei, a depresiei și a suferinței.
            Mare grijă cu moda !
Dragostea, îndelunga răbdare, credincioșia, bunătatea, mila, recunoștința, onoarea, cultura, arta , generozitatea vor fi veșnic la modă ! 
           Iubirea nu este o modă, ea este sufletul dragostei, iar sufletul este iubirea însăși!