vineri, 21 februarie 2014

DĂRUIND VEI DOBÂNDI! ATENŢIE CUI ŞI CÂT!             Păcat că uneori ne dedicăm într-atât încât uităm de noi!
"Dăruind vei dobândi " această este normalitatea! Dar din păcate tot mai des mi se confirmă proverbul biblic " Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, că nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să va rupă."(Matei 7:1-6)
            Un om drept va judeca mai întâi lucrurile din viaţa sa şi doar apoi va judeca pe alţii cu scopul să-i ajute şi nu că să-i condamne. Exemplul cu paiul şi bârna, arată bine că scopul judecăţii este să-l ajuţi pe om să depăşească sau să se elibereze de neajunsurile din caracterul sau. Un om făţarnic însă, nu se va judeca pe sine, ci va închide ochii la marile lui neajunsuri şi nelegiuiri pe care le comite, dar va judeca lucrurile mici din caracterele şi vieţile altora.
Nu este mportant ceea ce crede sau nu cineva despre noi ! Important este ca noi în cugetul nostru să fim pe deplin convinşi că ceea ce facem şi spunem este drept , curat şi făcut din dragoste! Opiniile pozitive sau negative ale unuia sau altuia nu au relevanţă ! Ceea ce crede Dumnezeu despre noi are valoare, restul vorbe în vânt!
O spun din poziţia celui care dăruieşte cu toată dragostea, necondiţionat şi totuşi loviturile cele mai dure le-am primit de la oameni cărora m-am dedicat într-u totul! Totuşi, acest lucru m-a făcut să îi privesc cu şi mai mare dragoste, să le ofer circumstanţe atenuante şi mai mult decât atât să nutresc o milă nemărginită faţă de ei! Este cumplit să ai sufletul mic !
                  Cei ce se aseamănă se adună ...mai sunt şi cei care vor să îşi sădească bălăriile printre magnolii, dar nu rezistă mult! Fiindcă parfumul florilor îi ameţeşte şi ori se retrag de bunăvoie, se autoelimina, ori cad seceraţi de propria lor otravă!
                Din păcate oamenii au uitat să trăiască în normalitate! Nimănui nu i se cer lucruri imposibile! Dacă eşti şi rămâi OM în orice circumstanţă, dacă respecţi valorile şi te comporţi cu semenii aşa cum şi ţie ţi-ar place să se comporte ei cu tine dai dovadă de caracter şi bună credinţă! Nu este greu să fii OM, le este greu unora să îşi amintească!
De multe ori dorind să îmi autodepăşesc limitele am plusat faţă de anumiţi oameni dorind ca prin dragostea necondiţionată pe care le-o dăruiesc să le schimb mentalitatea uitând că oricât m-aş strădui eu, dacă nu sunt atinşi de Duhul Lui Dumnezeu toată dorinţa mea este în van! Mai mult decât atât i-am găsit nevinovaţi fiindcă ei nu că nu vor, nu pot să înţeleagă ! Nu au capacitatea nici intelectuală şi nici sufletească de a înţelege pe de-a-ntregul ceea ce tu ai dorit să le transmiţi ! Unora doreşti cu tot dinadinsul să le oferi un dar (spiritual, desigur) şi ei îl refuză categoric, fie că sunt legaţi la ochi cu batista indiferenţei, fie că au sufletele mici, fie că suferă de mândrie dusă la extrem.                    Cam greu să educi un om matur ! Educaţia începe încă din prima zi a venirii noastre pe lume! Mai există şi autodidactica, dar puţini sunt cei care se străduiesc ! Nici nu ştiu...indiferenţă, încredere neclintită în părerea lor, chiar dacă le dovedeşti cât de tare greşesc, îngâmfare sau o inteligenţă precară !
               Părerea mea este că de la fiecare om poţi învaţă ceva bun. Important este ca din multitudinea de informaţii primite zilnic să cerni sita ! Ni se spune "Cercetaţi toate lucrurile şi alegeţi ceea ce este bun!" Depinde de fiecare din noi cum cercetăm şi ce sită folosim. Dacă este una deasă cu atât mai bine!