marți, 11 iunie 2013

DRAGOSTEA ADEVĂRATĂ




          Dacă nu te despărţi de eul tău nu te vei putea dărui în întregime.În dragostea adevărată orice calcul pe care raţiunea îl face este o înşelăciune pentru a-ţi minţi sufletul.Dragostea adevărată nu are ezitări.Ea se dăruieşte nu numai cu tot ceea ce are, ci cu mai mult decât atât.Fiindcă sufletul este atât de plin de iubire încât tot ceea ce îl înconjoară îi este parcă străin. Nu-l mai recunoaşte decât pe el!

MEREU





     Niciodată prea târziu şi niciodată prea devreme! TU întotdeauna îmi eşti la timpul potrivit, adică mereu! 

LACRIMI






         Mă gândeam oare câte lacrimi ale păsărilor, peştilor, plantelor şi chiar şi ale oamenilor le cuprinde un ocean? 

DRAGOSTEA





           Dragostea trece de orice spațiu geografic și nu are limite! Nu există vămi și nici grăniceri care să o poată opri fiindcă ea este ca o adiere blândă de primăvară care traversează eterul cu repeziciunea anilor lumină și duce dorul și dragostea la destinatar! Mereu și întotdeauna! 

MAGNOLIILE MELE





       Magnoliile mele înfloresc mereu, fiindcă ele sunt veșnice, răsărite în grădina inimii ! Nimic ceea ce este udat cu lacrima iubirii nu moare. În sufletul meu înmuguresc mereu toate florile înmiresmate ale eternității, fiindcă ele sunt culese din cerul Lui Dumnezeu, care este etern!

ADUCERI AMINTE





        Vom spăla pânza cu-aduceri aminte şi ne vom reinventa printre alte acuarele scurse de tăcerea în care ne vom fi ascuns!

SUFLETUL





     Sufletul nu ar fi inaripat de fluturi dacă ochii nu ar avea lacrimi si vise scrise cu praf de stele in numele iubirii! 

UNII DINTRE NOI






     Unii dintre noi sunt adeptii iubirii, altii ucenicii ei! Unii doar daruiesc iubire, iar altii doar o primesc, putin sunt cei care daruiesc si primesc totodata!

MII DE INIMI





Eu am în suflet mii de inimi, pe toate le iubesc firesc 
Și unii cred că am o boală, cu leacuri mă tămăduiesc, 
Dar eu nu vreau nici vindecare, nici să găsească panaceu, 
Cu cât încearcă ei mai tare, cu-atât mai mult voi iubi eu! 
Aș vreau să le rămân așa ....o amintire-n colț de stea! 
Cu îngerii când voi cânta, prin maci trimit iubirea mea!

BILANŢUL VIEŢII





       Dacă îți faci un bilanț din când în când al vieții realizezi că nu ai trăit mai nimic din ceea ce ți-ai imaginat în adolescentă! Fiindcă viața întotdeauna este un neprevăzut continuu și oricât de multe realizezi rămân vise dragi inimii pe care nu ai reușit să ți le împlinești! Dar trebuie să te oprești din alergare, să faci un popas și să reiei rând pe rând toate visele, să le inaripezi ca ele să poate zbura! Dacă un singur vis esențial nu ai realizat, acela va fi țepușul și nefericirea ta!

RĂMAS BUN





Așteaptă-mă în gara inventată,
Un semn discret cu inima îți las
Și dacă linia de tren va fi tăiată
Parfumul meu să-ți fie bun rămas.

Privește-mă cu lacrima din vis
O geană răsfățată-ți va zâmbi,
Prefă-te că m-atingi cu un surâs
O floare ofilită -ți va vorbi.

Alintă-mă cu stropul tău de cer
Și plimbă-mă cu dor în Carul mare,
Săruta-mă cu dragostea de ieri
Sau împrumută-te de mine în visare.

Îmbrăca-te cu trupul meu în gând
Sau strigă-mă-n ecoul unui munte,
Mai cheamă-mă-n căușul unui prund
Zidește-mă în negură de punte.

Călătorește-n scoica unui melc
Iar casa lui să-ți fie adăpost,
Iubirea să ți-o plângi la Nibelungi
Și leagănă-ți tristețea cu anost.

Închină-te smerit în rugăciune
Și-nalta în eter un jurământ,
Ca dorul să se ducă-n pribegie
Și inimă să-ți cânte un alt cânt.

Împărtășește-ți gândul cu-n icar
Și-aripa lui să-ți poarte iar noroc,
Iubirea resemnată-n felinar
Să-ți straluceasca-n zapis ca un foc.

Renaște-mă în altă galaxie,
Iubește-mă în alte dimensiuni,
Visează-mă în dense constelații
Și strigă-mă-n tăcerea de genuni.

Invizibile drumuri să te poarte cu dor,
Să-ți umple căutarea cu stele
Și cetini de brad să-ți aștearnă covor
Cortine de vers să te-aline.


ILUZIE SAU REALITATE






        Uneori nici nu eşti capabil să faci diferenţa între dorinţele sufletului, iluzie şi realitate. Cred că numai când ajungi la mal vezi dacă barca ta a fost condusă cu dragoste, bine, chiar dacă ai înfruntat şi ploi şi arşiţă. Dacă ajunge cu bine la destinaţie înseamnă că ceea ce ti-ai dorit nu a fost iluzie. Dacă acest lucru nu se întâmpla înseamnă că vei rămâne cu amintirea, cu iluzia, dar şi cu parfumul visului!

O SINGURĂ PICĂTURĂ DE DRAGOSTE






O SINGURĂ PICĂTURĂ DE DRAGOSTE TRANSFORMA O LACRIMĂ ÎNTR-UN CURCUBEU !
Există zile în viaţa fiecăruia în care îţi doreşti să fie cineva lângă tine, pe umărul căruia să-ţi poţi pune capul şisă… taci! Atunci când suntem întrebaţi: Ce faci? Cum îţi merge? avem tendinţa să răspundem printr-un slogan învăţat încă din copilărie "mulţumesc bine", când defapt.....Bine că Dumnezeu nu îţi cere să reuşeşti. El vrea doar să încerci din tot sufletul...... Există unele gesturi în aparenţă mici, care în sufletul unui om sunt miracole şi mai mult decât atât pot schimba,prin atingerea lor întreaga existenţă.
Un simplu gest poate preface o pasăre cu aripa frântă într-un pescăruş înlăcrimat din iubire! Un simplu gest!
Când puterea de a împarţi iubire lipseşte înseamnă că nu ai suficientă dragoste....
Dacă într-o zi nu ar mai fi fluturii ce culoare ţi-ar plăcea să le rămână oamenilor legată de sufletul tău? 



FĂRĂ FRICĂ





                 Dacă îţi este frică să iubeşti cu toată inima numai pentru că cineva ar putea să-ţi lase zgârieturi şi răni în suflet, nu vei putea gusta niciodată din marea dragoste. Mai mult decât atât cred că nici nu eşti capabil să trăieşti o mare iubire. A dezerta înainte de a începe lupta propriu zisă înseamnă laşitate.În primul rând fugi de tine .Ce ai putea să dăruieşti dacă pleci din start cu gândul fugii? Ce ai putea trăi, dar mai mult decât atât cum ai putea iubi? Iubirea care se teme de ghimpi, nu culege trandafiri!

AM ALES IUBIREA





          Trebuie să fim conştienţi în alegerile pe care le facem! Ele sunt independente de ceea ce ni se întâmplă în viaţa! A alege bunătatea, dragostea şi credincioşia nu ţine de cum se comportă semenii cu noi! Este exact ca şi în iubire! Iubeşti o persoană indiferent dacă acel suflet are sau nu sentimente faţa de tine.Exact aşa este şi cu bunătatea. Bunătatea este o stare de spirit pe care o poţi cultiva şi mai mult decât atât cu cât stropeşti cu răbdare, îngăduinţa, milă, răbdare, credincioşie această floare, cu atât mai mult ea va înmuguri alţi lăstari!
Dacă lipseşte credincioşia în lucrurile mici, nu cred că o poţi avea în cele mari! FĂRĂ CONDIŢII este un termen pe care din păcate cei mai mulţi nu îl înţeleg.Fiindcă oamenii de cele mai multe ori nu sunt interesaţi de ceea ce le dăruieşti, ci caută motivele pentru care ai putea să o faci! Total eronat din punctul meu de vedere. Mai degrabă sunt interesaţi de viaţa ta privată şi mai puţin de ceea ce reprezinţi tu ca om.Eu am ales aşa cum îmi este sufletul. Nu mă schimb nici în funcţie de împrejurări, nici în funcţie de loviturile pe care la primesc şi pe care unii în mod voit sau mai puţin intenţionat mi le dau şi nici de persoanele cu care comunic. Mi-am construit caracterul pe stânca iubirii şi nimeni şi nimic nu poate să mă abată de la drumul meu. Cei care doresc pot primi ceea ce dăruiesc, iar cei care nu o pot face sau nu doresc le spun că iubirea mea este atât de adevărată şi parfumul ei atât de înmiresmat încât în cele din urmă îi va ajunge, chiar dacă nu vor recunoaşte niciodată!
Eu am ca tată Regele universului şi niciodată nu Îl voi face de ruşine ! Nu îţi poţi permite ca fiica de rege să te comporţi că un om lipsit de onoare.
IUBESC cu tot sufletul şi îi mulţumesc zilnic cerului pentru ceea ce sunt! Nu este meritul meu, este meritul HARULUI şi a celor care mi-au îndrumat paşii cu dragoste, prin dragoste! Cât despre sentinţe şi răni sunt doar ale oamenilor. Dumnezeu, care îmi cunoaşte cel mai bine inima ştie cine şi ce sunt cu adevărat şi părerea Lui despre mine este singura care contează!

VA IUBESC cu sufletul întreg aşa cum ştiu, fără condiţii!

IUBIND



.
   
       Să trăiești iubind cu adevărat e ca și când ai arde în permanență la intensitate maximă în foc de artificii, fiind singurul sentiment intim care îl experimentezi în prezența stelelor.